Archives for posts with tag: Architecture


1068_08_A_V2_2_DCA_N31068_08_A_V2_2_DCA_N8

1068_08_A_V2_2_DCA_N7

1068_08_A_V2_2_DCA_N4

David Chipperfield’s winning design for Stockholm’s new Nobel Center, makes use of stone features, brass surfacing and opaque glass to perfectly capture the dignity and honor of the Nobel Foundation.

Advertisements

Ribbon-Chapel-by-Hiroshi-Nakamura_dezeen_784_18 Ribbon-Chapel-by-Hiroshi-Nakamura_dezeen_784_10 Ribbon-Chapel-by-Hiroshi-Nakamura_dezeen_784_3

The Ribbon Chapel designed by Tokyo architect Hiroshi Nakamura features a twin timber-clad staircases that encircle a central glass chapel that has a view of the nearby Hiroshima coast.

Elderly-Persons-Residence-by-Guedes-Cruz-Architects_dezeen_784_8Elderly-Persons-Residence-by-Guedes-Cruz-Architects_dezeen_784_3 Elderly-Persons-Residence-by-Guedes-Cruz-Architects_dezeen_784_10

Alcabideche Social Complex designed by Lisbon office, Guedes Cruz Architects created this space to recreate a modern version of traditional Mediterranean living, which involves integrating public space through use of winding walkways.
The architects also planned each building to be illuminated at night to provide enough light to use the walkways in the evening without the use of additional street lamps. Built into that system is a feature that causes the white lights to turn red if the occupant presses the emergency button, this in turn alerts a central station, as well as neighbours.

Changi-Airport-Singapore_dezeen_468_0

Changi-Airport-Singapore_dezeen_468_1 Slide 1

Construction has begun on architect Moshe Safdie’s Jewel Changi Airport which aims to redefine the aims of airports from transportation hubs towards shared public spaces for local residents and travellers. Inside the dome features a large waterfall that collects rainwater to be reused in the building and a lightshow that will entertain guests.


Domo-Dom-by-Tadeusz-Lemanski
Domo-Dom-by-Tadeusz-Lemanski Domo-Dom-by-Tadeusz-Lemanski

Located in Kraków, Poland, the front of the house known as Domo Dom is curved dramatically up towards the sky so that Polish architect Tadeusz Lemański could squeeze a garage underneath for the single resident of the space.

fondation-louis-vuitton-f260914-i1 Frank-Gehry-Louis-Vuitton-01 i.2.lvmh-frank-gehry-building-02

001

002

014

lego_legoal

ImageImageImage

Designed by French studio TVK has redesigned and expanded the Place de la Republique making it the largest pedestrian space in Paris. The new space involves a cafe pavilion, new water features and the addition of over 150 trees. The architects goal was to create a public space with multiple uses.

Visit TVK page involving video, a photo gallery and some history involving Place de la Republique

ImageImageImage

Designed by Dutch studio NL Architects, this apartment block uses turquoise colored bricks, and staggered top floors to allow for balconies on the upper levels. Since the upper floors are all the same size the staggering creates an illusion of the building leaning over.